fredag 31. mai 2013

Uavgjort "hjemme" for DFI3

DFI3 spilte onsdag kveld mot vår naboklubb Ås på Ås stadion. Det ble en jevn og hendelsesrik kamp med 6 mål, god innsats av begge lag, en sprukket leppe for Anthony og tur til legevakten for Espen etter en kneskade (diagnose ikke kjent når dette skrives). Begge skadene må beskrives som uhell i duellspill og ikke resulatat av stygt spill. Kampens gode dommer Nilsbakken fra Moss FK hadde god kontroll og kunne trygt la kortene ligge i brystlommen.

Med erfaring fra lørdagens kamp mot Rygge satte vi i denne kampen opp en 4-3-3 formasjon. Fokus ved kampstart var å forsøke å vinne midtbanen, score på minst en corner gjennom bevegelighet og aggressitivitet samt hindre våre motstandere å få noe ut av sine cornere.

Vi tok initiativ fra kampstart, etter 2 minutter scorer vi på vår første corner, etter gode bevegelser. Joakim setter corneren fra Espen kontant i nettet. Vi skapte deretter flere gode mulighter, som med litt mer presisjon i avslutningsfasen burde gitt oss en 2-0 ledelse. Alexandar skaper en stor sjanse som han normalt scorer på, denne gangen ble det en liten ballberøring for mye. Ås hadde også sine muligheter, spesielt viste Ås sin spiller nr 16 Forsther Neslon at han har stor fart og bra teknikk. Våre forsvarspillere måtte holde fokus for å hinder Nelson i å tråkle seg gjennom vår forsvarsrekke. Solid forsvarsspill av Marius, Steffen, Adrian og Martin. Noen minutter før pause kommer Ås rundt på kant, slår 45 grader tilbake og avslutter med en suser i hjørnet som er utagbar for Harald. 1-1, Vi svarer på ny corner hvor Tobias scorer på corneren fra Espen. Vi leder 2-1 til pause.

Pausen bruker vi godt. Vi tar initiativet umiddelbart etter pausen og skaper flere muligheter.  Ås gir seg ikke og skaper har flere gode muligheter hvor Harald står frem og gjør 2-3 meget gode redninger. Anthony går i en hodeduell i kamp om ballen med to Ås angripere. Resultat sprukket leppe og en del blod. Antony kommer seg på beina, men hviler på benken resten av kampen. Vi skaper også muligheter, det gjør vi blant annet ved å bruke kantene langt bedre enn lørdag. Sivert, Joakim og Tobias har alle gode løp på kant som skaper gode muligheter foran mål. Simen får en stor mulighet, skyter godt men desverre over mål. Etter nok et godt angrep vinner Sivert en corner, vår femte i kampen. Igjen viser vi gode bevegelser og aggressitivitet - kontant heading fra Adrian i mål 3-1.   Fem cornere og tre mål er meget bra. Vi merker på kommunikasjonen i Ås laget at de er frustrerte. Samtidig skal Ås laget ha honnør for at de står på og orker mer enn oss i kampens siste fase. Ås får en redusering til 2-3 etter corner hvor vi blir for passive. Ås skaper nye muligheter uten å være direkte farlige foran vårt mål. Vi produserer også muligheter uten å overliste Ås sin keeper. Noen minutter før slutt utligner Ås til 3-3 etter et bra angrep. Espen blir kort tid etter skadet i venstre kne etter en duell og må bæres av banen. Turen går til legevakten. Kampen ebber ut 3-3 et resultat begge lag kan være fornøyd med.

Også i denne kampen var innsatsen i DFI3 laget meget god. God og positiv stemning  i laget. Spillmessig var dette et klart løft sammenlignet med lørdag. Veldig bra at spillerne gjennom kreativitet, bevegelse og aggressitivitet scorer på 3 av 5 cornere. Mye bra å ta med oss til neste kamp. Samtidig er det greit å minne oss selv om at en fotballkamp på det vi nivået vi nå spiller varer i 2 x 45 minutter. Det forutsetter god kondisjon, det merket nok enkelte av våre spiller (og sikkert også Ås spillere) i kampens siste 15 minutter.