lørdag 9. mars 2013

Seier mot VIF

DFI Jr (G19) dro til Valle og møtte et av landets beste G16-lag, og gjennomført en klar godkjent match!

Vi lot de eldste (94 gutta) være igjen hjemme og dro med følgende tropp;
Joakim L i mål, Lars, Henrik A, Mathias LD og Henrik J i bakre firer, Peder, Christian og Matias K, Mikkel og Mathias S på midten og Tora på topp.
Altså en litt mer defensiv variant enn vi pleier, men ikke et ukjent mønster for badeballgutta på benken hadde vi da Joachim, Simen og Fredrik! VIF stilte sitt G16 lag, men hadde med en jr-keeper.

VIF er som sagt et meget bra, og spillende lag. Når vi da også vil spille ball, så åpner det for en meget god og underholdene kamp. Vi tenkte at vi kasnkje skulle ha noe å gå på i fysikk, men det var ikke mye (om noe) VIF-gutta er staute karer!

Vi tar godt tak i kampen, og selv med en litt defensiv utgangsformasjon så er det vi som er det førende laget, uten at vi kommer til spesielt mye sjanser. VIF er trygge, og har bra "ro" med ball, virker mindre stresset enn oss, men de kommer heller ikke til noen farligheter. Geir gjør et par tidlige bytter, Fredrik inn for Keiseraas, og Simen inn for Peder.
Omgangen ender 0-0 uten at noen av keeperene har hatt spesielt med vanskligheter. Som tilskuer står jeg med en god følelse, og tenker at dette tar vi hjem!
I pausen bytter geir også inn Joachim for Henrik J og Keiseraas kommer inn igjen for Christian.

2.omgang starter som første, med en bra DFI press og etter 7 minutter av omgangen får vi hull på byllen. Et herlig inntenst gjennvinningsarbeid, som Keiseraas stjeler, avanserer 10 meter og legger lekkert inn foran boksen og der kommer Mikkel og brenner til nede i lengste fra 16 meter! 0-1 til DFI og det var velfortjent!
Etter målet overtar VIF litt, hvorfor??? Og det ender som det må.... VIF bryter på vår midtbane, og med en litt vel offensiv DFI back har vi ingen bak som kan stoppe VIF spilleren, som går hele veien og dermed et utligningsmål til VIF når de skyter utagbart stang inn. Når de i tillegg får en litt unødvendig (men helt korrekt) straffe etter at de kommer inn langs dødlinja på vår venstrside, så "frykter" vi at VIF skal ta ledelsen....og det ville ha vært et ran!
Heldigvis så er Joakim "stor" i mål, han tar straffen og vi lykkes med å rense unna returen! BRA JOAKIM, bra fulgt opp av resten!!!!!
Rett etter dette overtar vi kampen igjen, et par tre veldige gode angrep følger direkte etter straffen og igjen får vi betalt, etter et angrep hvor vi har 2-3 skuddforsøk så ender en av klareringene til slutt opp på Peders venstrefot... han smeller til fra 7 meter og vi tar ledelsen 1-2 borte mot VIF!
Etter dette målet går "luften" litt ut av VIF laget, vi eier resten av kampen, og om det skyldes et litt demotivert VIF, eller det faktum at vi orker litt mer, skal vi ikke spekulere i!

Seier mot VIF g16 er bra gutter, positivt fra HELE laget og vi fikk rettet litt opp etter en litt tafatt forestilling mot Torp!
Fikk akkurat beskjed om at a-laget har avsluttet med 1-1 mot Østsiden i Østfoldhallen (Scoring momo), så nå går vi for seier for jr-2 mot Rolvsøy/NIF i morgen søndag, så blir det NOK en god helg!