søndag 4. mars 2012

Seier til DFI 1

Første obligatoriske kamp for DFI 1 i 2012, og den endte i en komfortabel seier 4-1!

Vårcup-kamp mot Ørje på nøytral grunn (i Trøgstad), med en god dommer fra Askim! Iver satte opp følgende startelver i en 4-3-3 formasjon;
Espen i mål (hurra og velkommen tilbake!). Benjamin, Marcus, Robert S og Per Morten bak. Magnus H, Peder og Fredrik på midten. Mikkel, Jonas og Henrik S på topp! Magnus R, Jørgen, Mattis og Karl på benken!
Kampen starter med "høye skuldre", det ser ut som DFI har fått tak i kampen, men det bølger frem og tilbake i 20 minutter før DFI får dagens første scoring i det 24.minutt! Det er Henrik S som får slått inn fra sin kant, og på 5 metern står Jonas godt plassert for å banke inn 1-0 til DFI!
Etter dette målet løsner det litt, og DFI tar sakte, men sikkert et skikkelig grep i kampen. Heretter er Ørje bare unntaksvis farlige, og det er som regel på en lang ball slått opp i bakrom, som det kriges om!
Etter 39 minutter er det klart for 2-0.. Peder slår en corner, og for oss på sidelinjen, ser det ut som den glir igjennom alt og alle og rett i mål, men det viser seg i ettertid at den går via Marcus! Uansett 2-0 til DFI.
Vi har så smått begynt å innstille oss på en 2-0 ledelse til pause... når en av Ørjes lange baller opp på spiss får uttelling... litt irriterende rett før pause, men en klar beskjed til DFI om at fotballkamper må spilles ferdig før noe innkasseres!
Pause. Iver er opptatt av at vår bakre firer skal utnytte rom til å avansere litt før det spilles opp, utover dette så beholder han samme mannskap på banen, men indikerer raske bytter.
2.omgang er ikke ett minutt gammel, før Ivers klare beskjed i pausen får uttelling! Per Morten avanserer 15-20 meter, før han slår en nydelig ball gjennom til Jonas, som er dødelig effektiv og 3-1.
Herfra og inn er det stort sett DFI det dreier seg om, DFI kjører kampen og har mange kvalifiserte sjanser som burde ha punktert kampen flere ganger, men det går en halvtime før vi får vår 4. Mattis gjør et glimrende raid på venstresiden (han spiller venstre kant) og kommer helt fri på sin side, spiller ut til en umarkert Peder, som setter sikkert. 4-1 og kampen er punktert.
De siste 12-15 minuttene blir litt "svada"... DFI gutta er "yre" på banen og glemmer litt formasjoner og ansvar... alle er litt på "eget mål-jakt" og da blir finspillet borte.

Det blir ikke flere mål, selv om sjansene var der, men 4-1 er bra.

Skryt for spilleglede og vilje. Skryt for en hel time.... første kvarteret var "nervøst", siste kvarteret var udisiplinert. timen på midten var god. Morsomt gutter!! pluss..... vi er gode på corner! Me like!
Når vi også tar med at vi faktisk manglet Mats V, Christian, Andre, Thomas og Shami i dagens førstelagstropp, så viser det at vi har en veldig god bredde og faktisk tåler fravær!

Det er også sterkt og veldig bra å tenke på at juniorstallen spilte to kamper i dag. Claes sørger for referat fra DFI 2 kampen! Begge lag med en bred innbytterbenk, selv om vi hadde forfall!
Bra gutter. Årets juniorstall har begynt å vise muskler. Det BLIR mye gøy i sommer!
Tok en del bilder, men dårlig lys resulterte i mye "blur".... dette var det eneste med gjenkjennelige spillere på :-)