fredag 23. mars 2012

Seier i semin!

DFI1 klar for finale i Østfold fotballkrets vår-cup, etter 2-4 seier mot Askim i Askim!

15 manns troppen mønstret følgende startelver ;
Espen i mål, Benjamin, Mats, Robert og Henrik A bak, Magnus, Oskar og Christian på midten og Martin, Jonas og Mattis på topp i vår vanlige 4-3-3 formasjon!
Mikkel, Henrik S, Per-Morten og Thomas på benken!

Bak fra venstre; Christian, Robert, Jonas, Oskar, Mattis og Henrik A
Foran fra venstre; Espen, Mats, Benjamin, Magnus H og Martin

Askim startet best, og var på fra første spark. Hurtig tempo, med presise gjennombruddspassninger skapte en god del trøbbel for oss, og det så ganske rufsete ut. Askim har flere sjanser og etter ca 20 minutter tar de ledelsen. De får tredd igjennom (vi ligger muligens vel høyt med back), og Espen er sjanseløs på skudde fra kloss hold.
1-0 i Askim, og da ser det ut som vi våkner.... Gutta tar tak og de siste 25 minuttene av første omgang er strålende og fantastisk morsomme! Vi putter 4 mål på 6 sjanser og avgjør i prinsippet kampen i denne perioden!
1-1 kommer etter et fatastisk slått innlegg fra Mattis ute på venstrekant, presist inn til Jonas som kan "brei-sie" inn utligningen 1-1!
5 minutter etter er det Jonas som er assist, lekkert igjennom til Martin, som setter sikkert og 1-2 i Askim! moro!!
Ikke lenge etter er det klart for neste, Benjamin slår en crosser, Askim-stopper er oppe å stusser.... til Jonas som kommer alene på bakerste, spiss vinkel, men løfter ballen opp i nærmeste kryss, presist og sjanseløst for keeper! 1-3.... og vi forberedte oss på pause...
Men det er ikke ferdig, Jonas får løs ballen på venstresiden av vår banehalvdel, slår en langpassning opp til Martin som fosser ned langs sidelinjen, skjærer inn, blir presset ned mot dødlinja og smeller til med det som ser ut som HELT DØD vinkel.... men den går inn... magic... og 1-4.
Pause (Mikkel inn for Magnus)
Askim går som ventet ut i et høyt tempo i 2.omg. Vi presses bakpå og blir til tider litt stresset... vi gjør for kompliserte "klareringer", der vi burde slå ut til innkast, eller bruke en enkel støtte... mister vi ball i farlige possisjoner og får unødige målsjanser imot.
En slik feil endte også opp i et straffespark, allerede etter 8 minutter av 2.omgang og Askim reduserer sikkert fra 11 meteren...2-4. Henrik S kommer inn for Mattis
Litt småstress, men et DFI som fortsatt har godt tak i kampen og produserer gode sjanser til å utøke ledelsen, Henrik S skyter i tverra, Mikkel er på blank goal, men en god keeper hindrer mål!
Ytterligere bytter, og vi legger om til 4-4-2 med Henrik A inn på midten, Per Morten inn på backen og Thomas kommer inn for Jonas.
Kampen preges litt av at Askim jager relativt aggresivt og vi legger oss litt, spesielt endre kampen karakter når Henrik får direkte rødt (dommer mener han så et slag, noe som absolutt ikke var tilfelle) og vi reduseres til 10 mann.
Det er allikevel aldri spesielt spennede, Askim får noen sjanser til ytterligere redusering, men DFI kan like godt gå opp til 5.... Thomas er utrolig nære etter å drillet bort hele Askim-forsvaret, men setter ballen utenfor... det var bare uflaks :-)
Kampen ender 2-4 til DFI, og vi er klare for finale. Motstander blir enten Trosvik eller Østsiden semin spilles søndag!
I tillegg til de nevnte assister og målscorere har jeg lyst til å nevne Oskar som gjør en praktfull kamp, og Robert som spiller seg bedre og bedre gjennom hele kampen. Martin jobber utrettelig på topp og skaper rom for sine medspillere hele tiden. Og så Espen... ikke så alt for mye å gjøre, men har noen veldig avgjørende og gode inngripner i midten av 2.omgang som er viktige!
Men igjen, det er kollektivet som seirer igjen, 15 mann drar på kamp og 15 mann vinner!
Nå gleder vi oss til finalen, uansett hvem og hvor :-)

Sees på trening imorgen gutter, husk.... river!!