søndag 11. mars 2012

Seier mot Sarpsborg FK i kvartfinalen!

En meget bred og solid stall stilte til start i søndagens kvartfinale i Vårcupen! I tillegg til dagens 18 utvalgte menn, kunne trenerne faktisk fint valgt 4-5 gutter til som hadde holdt samme nivå! Dette viser god bredde, og vi skal få mye morsomt med dette laget utover;
Iver (som var dagens kampleder) satte opp følgende startelver;

Bak fra venstre; Oskar, Mats, Henrik S, Jonas og Marcus
Foran fra venstre; Benjamin, Peder, Christian, Joakim L, Henrik A og Mikkel

Og da hadde vi følgende på benken; Espen B, Karl, Martin, Rino, Mattis, Robert og Magnus H. Som mot Ekholt, så er vi nå ikke opptatt av at alle MÅ bytte inn, så her brukes spillere etter behov.

Nervøs start på matchen, og når vi ikke beveger oss før passningene går, så blir vi konstant sene. Sarpsborg var klart mye mer "på" fra start og tar fortjent ledelsen med både 0-1 og 0-2 i løpet av kampens første 20 minutter, da så det litt mørkt ut!
Men sakte kommer vi inn i kampen, og får etablert vårt eget spill og etter ca en halvtime, får vi vår første redusering. På en crosser får Mikkel reddet inn en ball som var på vei ut, legger ut til Jonas som setter sikkert. 1-2 og vi aner at vi har muligheten...Dessverre får vi ikke inn utligningen før pause, så 1-2 star når dommeren blåser for pause.
Tre bytter i pausen, Espen kommer inn i mål for Joakim, Martin kommer inn for Mikkel og Rino overtar for Christian.
Byttene gir "nesten" umiddelbar gevinst. Etter 7 minutter får vi først utligningen, det er Oskar som stikker lekkert igjennom til Martin, som setter sikkert, og i neste angrep tar vi ledelsen 3-2. Målet kommer på innøvd corner, Peder slår og Mats kommer på første og setter inn med... leggen ;-) Mattis kommer inn for Henrik S og Karl kommer inn for Henrik S.
Ca 10 minutter går med varierende spill, før SFK kommer etter 20 minutter og utligner til 3-3... shit! Men før jeg rekker å notere ned, så tar vi nok en gang ledelsen... det er Martin som er igjennom på ganske skarp vinkel, Martin skyter og keeper må klarere ut... og der kommer en offensiv Mattis som banker inn 4-3 til DFI.... DEILIG!
Med 20 minutter får vi et kraftig SFK press, ikke så rart kanskje... cup er cup og her er det ingen belønning for tap. Sarpsborg presser og har flere sjanser, bl.annet så er det også en situasjon hvor en SFK spiller kom alt for sent (og ivrig) inn i en takling med Espen. Dette belønnes med rødt kort o SFK må avslutte med 10 mann. dette betyr jo at i kampen på utligning så må de åpne bak og det åpner for DFI kontringer, og vi får betalt...
5-3 kommer lekkert etter en passning fra Rino, hvor Martin litt "halv-arrogant" chipper over SFK-keeperen, og så får vi også 6-3 like etter. Igjen er det Rino som får assisten som Oskar kanller i mål på volley... lekkert!
Vi har et par sjanser til, men det ender med en komfortabel 6-3 seier. Så vidt vi forstår så betyr dette at vi er topp 4 i vår-cupen og dermed kvalifisert for 1-runde i NM, og vi tror at en semifinale er bonus. Vi får følge med (høyst sansynlig kamp neste helg!

Bra gjennomført gutter, morsom at hele 8 spillere er innvolvert direkt i poengjakten (assist eller mål), men viktig å tenke på at dette var en skikkelig lagseier... alle er innvolvert både i egne mål og baklengs!

I morgen er det innetrening i Frogn Arena (rolig restitusjon, for de som har spill kamp)