søndag 21. oktober 2012

Vi nekter å tape

En ny utfordring stod for tur. Varteig, som i vår banket rekruttlaget vårt 6-1, var motstander da sesongens siste kamp skulle spilles på KG.  Iver og Kjetil mønstret en tropp på 13 spillere, og vi startet med følgende lag: Joachim U(!!), Espen SH, Robert, Henrik, Per M, Adrian T, Mikkel, Peder, Fredrik, Tor M og Jonas. På benken satt Martin og Jørgen.

Varteig viste seg fort som et lag som sto godt til våre egne. De prøvde å trille ball, og den fysiske fotballen som vi til en viss grad fryktet, uteble. Dermed kunne vi ta tak i kampen, og i det meste av omgangens 45 minutter var vi det førende laget. Gjestenes beste spiller var typisk nok målvakten, som sto i veien for et par gigasjanser som burde resultert i ledelse til rødtrøyene. Men det sto 0-0 til pause i regnværet på KG. Etter hvilen var vi fortsatt best, men mot kampens gang så skåret gjestene på en kontring. Men så var det dette med å tape da. Det gjør vi vel ikke!! Duoen Peder/Mikkel sørget derfor for 1-1. Peder gikk i bakken, og fikk frispark, Mikkel curler frisparket inn i feltet, og der dukker Peder opp med luggen og ballen sklir i mål.  Så skårer Varteig en gang til når det gjenstår kvarteret. Hva gjør vel det! Mikkel lukter en forsvarstabbe og går på et løp da ballen vannplaner forbi Varteig-backen.  På ny sender unggutten fra Villa Parr ballen inn foran mål, og der dukker Tor Magnus opp og det står 2-2.

Kampen ebber ut på 2-2. Fra sidelinjen er vi imponert over hvordan laget står sammen. Enkeltspillere kan ha dårlige dager, men personlige feil blir reparert av gode medspillere. Vi har en gjeng midtbanespillere som kan løpe hvilket lag som helst sønder og sammen. I forsvar har vi blitt bedre i duellspillet og langt klokere til å vurdere risiko. Offensivt har midtbanen blitt raskere til å komme inn i boksen, sånn at spissene kan komme lettere til sjanser. Og det beste av alt.  Vi kan ha dårlige dager ute på banen, men gode holdninger, et sterkt samhold og det at vi orker gjør at vi ofte vinner på sånne dager også.

Kort sagt.  Dette har vært en fantastisk høst. Vi gleder oss til neste sesong.